Дјеца из Пакраца и Липика у посјети Бањој Луци

 

Дјеца из Пакраца и Липика у посјети Бањој Луци

 

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, уприличио је данас пријем за групу ученика основних школа са подручја општина Пакрац и Липик, у оквиру пројекта Вијећа српске националне мањине под називом „Јачање образовања на српском језику и писму међу дјецом Пакраца и Липика“.

Пожеливши добродошлицу гостима, Амиџић је изразио задовољство што је Бања Лука дио овог пројекта који јача образовање, културу и историју спрског народа.

-Срећни смо што смо могли да угостимо наше госте и пријатеље из општина у Западној Славонији у којима има велики број повратника и да тако јачамо сарадњу. Неопходно је радити на очувању српског језика и писма, те јачању националног идентитета српског народа – казао је Амиџић.

Према његовим ријечима, малишани ће обићи знаменитости нашег града и ово је само један корак у интензивирању сарадње између Бање Луке и западнославонских општина.

Замјеник градоначелника Пакраца Никола Ивановић оцијенио је да је за српску дјецу изузетно значајно што ће посјетити клутурне знаменитости Бање Луке.

-Драго ми је што ћемо проширити нашу сарадњу и што ће представници институција из овог града посјетити Западну Славонију и српске повратнике. Подршка нам изузетно значи да би остали оно што јесмо – рекао је Ивановић.

Пројекат „Јачање образовања на српском језику и писму међу дјецом Пакраца и Липика“ реализује Вијеће српске националне мањине Града Пакраца, а финансира га Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије.

Извор: http://www.banjaluka.rs.ba/%D0%B4%D1%98%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B8%D0%B7-%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B0-%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%83-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%98%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D1%9A/?fbclid=IwAR3SegEHOVobD22ldZeuQ1Y3JfbbapMzENV2nB_7CdwIQy2UQPk226xSGKc

 

Comments are closed.